30.04.2017

Foredrag og koncert 14:00–17:00

CAF x CC / SPACE, MUSIC & SOCIETY

Space, Music & Society er en jagt på kunstarternes kritiske kant. Projektet skaber samtale mellem arkitektur og klassisk musik og diskuterer deres rolle i dag – er de oversete kunstarter?
Denne undersøgelse udspiller sig i kunstens mest klassiske rum: Kunstudstillingen. Helt specifikt Copenhagen Contemporary og Anselm Kiefers 1500 m2 store installation ’For Louis-Ferdinand Céline: Voyage au bout de la nuit’.

Bassisten José Reyes og arkitekt Giulia Maci vil puste til og oplyse om det store potentiale, som arkitektur og klassisk musik rummer som kunstarter: ”Vi har glemt, at de er vigtige midler til at reflektere over vores kultur og over os selv.”

ARKITEKTUR | I denne første del af arrangementet, som er et foredrag (på engelsk), tages gæsten med på en kort og kraftfuld rejse gennem historien: Utopier, kommunistiske bygninger, Beethovens symfonier, og komponister, der søger at bryde med musikken selv og gøre modtageren til medskaber.

MUSIK | Herefter vil et ensemble på 9 musikanter fra DRs SymfoniOrkester spille Beethovens berømte 3. symfoni. Stykket er kendt for sit banebrydende personlige udtryk og lange format.

KUNST | Ensemblet står spredt i det 1500 m2 store udstillingsrum, Hal 3 og 4 på CC, som er de gamle papirhaller, der engang var den danske trykpresses papirlager. Her er Anselm Kiefers installation ’For Louis-Ferdinand Céline: Voyage au bout de la nuit’ udstillet.
Fire blyskulpturer, formgivet som fly i størrelsesforholdet 1:1, dominerer fuldstændig det store rum med deres medtagne, krigshærgede aura. Flyene, der er ladet med allegoriske betydninger, indgår i samspil og dialog med en række ørkenmalerier, der er op til 6,6 m høje og 11,4 meter brede. Anselm Kiefers malerier og skulpturer er fyldt med henvisninger til fortiden, og publikum kan bevæge sig frit rundt mellem både værker og musikere.
______________

Billetprisen er 75 kr., og hvis man vil være sikker på billet, så kan den erhverves her

Læs mere på Facebook
______________

Dette arrangement består af to dele:

//Foredrag ved arkitekt Giulia Maci og José Reyes fra DRs symfoniorkester (45 min.) i CCs vinbar La Halle

// Efterfølgende koncert med Beethovens 3. Symfoni spillet af 9 musikere fra DRs symfoniorkester i Anselm Kiefer udstillingen, Hal 3-4 (45 min.)

NB: Koncerten er stående. Hvis man er gangbesværet eller på anden måde ønsker siddemulighed, bedes man skrive til rune@cphco.org.

Koncerten er arrangeret af José Reyes og Giulia Maci og finansieret af Danmarks Radio.