15.05.2019

CC Art Talk 17:00–18:00

SEIZURE/Marianna Simnett

Den 15. maj inviterer vi i samarbejde med Det Kongelige Danske Kunstakademi til CC Art Talk med kunstneren Marianna Simnett. Her vil Simnett, med kunstnerkollegaen Ed Atkins som moderator, tale om sin kunstneriske praksis med udgangspunkt i hendes aktuelle udstilling SEIZURE på CC.

SEIZURE er Simnetts første soloudstilling i Skandinavien og præsenterer to af Simnetts mest fængslende værker, hvor kroppen enten forvandles eller forsvinder for en tid. I den store lysinstallation Faint with Light og videoværket The Needle and the Larynx udfordrer hun traditionelle forståelser af krop og køn gennem en række forandringer af sin egen krop. Simnetts værker kalder på et fysisk nærvær hos den besøgende, for derigennem at give adgang til noget af det, vi fortrænger. Udstillingen kan minde os om, hvorledes det ubevidste hos mennesket besidder en kraft, der pludselig kan komme til udtryk.

Ed Atkins, der vil være moderator på denne art talk, er ansat som gæsteprofessor på Det kongelige Danske Kunstakademi, hvor han er i gang med forskningsprojektet Mortality and experience in contemporary digital representation. Ed Atkins og Marianna Simnett kender hinanden fra London, hvor de begge er uddannet fra Slade School of Fine Arts.

Art Talken vil foregå på engelsk – og alle er velkomne!

Hvad: CC Art Talk
Hvem: Marianna Simnett
Moderator: Ed Atkins
Hvor: Copenhagen Contemporary, Refshalevej 173A, 1432 KBH K
Hvornår: 15.05.19 kl. 17.00-18.00
Pris: Talken er gratis. Udstillingen kan opleves efter betalt entre på CC.

OM ED ATKINS
Ed Atkins er kendt for sine videoværker, hvor han ved brug af computergenererede animationerarbejder med den digitale mediering af mennesket. Atkins har udstillet flere gange i Danmark og er i øjeblikket ansat som gæsteprofessor på Det Kongelige Danske Kunstakademi, hvor han er i gang med forskningsprojektet Mortality and experience in contemporary digital representation.

SEIZURE
Marianna Simnett præsenterer sin første udstilling i Danmark, SEIZURE, hvor hun viser den store lysinstallation Faint with Light og videoværket The Needle and the Larynx i Hal 3 på Copenhagen Contemporary.
Faint with Light udfører Simnett en række selvfremkaldte besvimelser, der er omsat til en stærk lys- og lydinstallation, som fremprovokerer en direkte sanselig konfrontation med vores eget åndedræt og krop. I The Needle and the Larynx (2016) udsætter Simnett også sin krop for en indgribende procedure. En stemmekirurg injicerer Botox i hendes strubehoved, hvilket lammer de muskler, der styrer stemmelejet, og bevirker, at hendes stemme gøres dybere i flere måneder. I den hypnotiserende lysinstallation Faint with Light og videoværket The Needle and the Larynx undergår traditionelle opfattelser af krop og køn radikale forandringer. Kunstnerens egen krop muteres og ombygges og bliver til en scene, hvorpå hendes medrivende fantasier udspiller sig.

Læs mere om udstillingen her