09.10.2018

CC Art talk 18:00–19:00

Kunst og byrum / SUPERFLEX

Med udgangspunkt i SUPERFLEXs aktuelle installation på Copenhagen Contemporary, ’One Two Three Swing!’, har CC inviteret Bjørnstjerne Reuter Christiansen (SUPERFLEX), Kristine Samson (PhD Performance Design) og Camilla van Deurs (partner Gehl Architects) til en samtale om, hvordan æstetiske praksisser kan skabe inkluderende urbane mødesteder.

Hvordan kan byrummet forstås som en arena for kunsten, og kan kunsten bidrage med konkret kulturel og social nytteværdi i løsningen af by- og samfundsmæssige problemstillinger? Hvilket potentiale har den performative og deltagerbaserede kunst – og ikke mindst leg – i denne sammenhæng? D. 9. oktober kl. 18 tager vi fat på disse spørgsmål, imens der gives plads til åben dialog mellem panellisterne.

Samtalen vil finde sted under SUPERFLEXs svingende, spejlpendul i Hal 2.
At deltage koster almindelig entré til CC.

SUPERFLEX
er aktuelle med udstillingen ’One Two Three Swing!’ på Copenhagen Contemporary. Den danske kunstnergruppe bestående af Bjørnstjerne Reuter Christiansen, Jakob Fenger og Rasmus Nielsen har siden begyndelsen af 1990’erne brugt deres kunstneriske praksis som et redskab til at arbejde med sociale emner, og de betegner selv deres projekter som ‘tools’, værktøjer der kan bruges til at skabe handling og forandring. Deres værker balancerer ofte i krydsfeltet mellem kunstværk og funktionelt objekt.

CAMILLA VAN DEURS
arbejder sammen med sit hold på Gehl Architects for at udvikle offentlige rum og gadedesign. Camilla har en PhD i urbant design med fokus på urbane boliger og underviser i Gehls metodologi. Hun er desuden ekstern lektor ved Københavns Universitet og bestyrelsesmedlem i Arkitektforeningen.

KRISTINE SAMSON
beskæftiger sig med aktuelle urbane fænomener i spændingsfeltet mellem kunst, byrum og byplanlægning. Hun er lektor ved Performance Design på Roskilde Universitet, hvor hun blandt andet underviser i Performativ Urbanisme og Design som situeret praksis.

Kristine forsker i urbane tilblivelsesprocesser, hvori kunst, sociale handlinger, materialitet og urbane landskaber virker forskelssættende sammen.

Moderator: Seniorkurator på CC Jannie Haagemann.

Vi glæder os til at se jer!

NB.
Gæster inviteres til denne talk til at sidde på SUPERFLEXs specialdesignede gulvtæppe vævet i eurosedlernes pengefarver.
Der er få stole til rådighed til særligt trængende.