26.04.2019

CC Art Talk 17:30–18:30

LENGUA LLORONA / Donna Huanca

Kom med fredag d. 26. april, hvor vi præsenterer en samtale med den boliviansk-amerikanske kunstner Donna Huanca modereret af kurator Aukje Lepoutre Ravn med udgangspunkt i Huancas aktuelle udstilling LENGUA LLORONA. Den sanselige totalinstallation sætter gennem maleri, skulptur, duft, lyd og performance fokus på menneskets kropskultur samt forhold til natur, oprindelse, hukommelse og tid.

Samtalen tager sit afsæt i Donna Huancas generelle praksis og den særegne kreative proces, som binder hendes værker og udstillinger sammen på tværs af tid og rum. Huanca vil præsentere billeder og video fra sine tidligere udstillinger – herunder den store udstilling Piedra Quemada, som for nyligt kunne opleves på Belvedere i Wien.
Herefter vil Ravn sammen med Huanca dykke ned i LENGUA LLORONA i en fri samtale om bl.a. kunstnerisk intuition, feminine energier, hud, krop, performance, og hvordan Huancas udstillinger insisterer på at omslutte og inddrage publikum. Afslutningsvis vil der være mulighed for at stille spørgsmål.

Art Talken vil foregå på engelsk – og alle er velkomne!
Denne aften serverer vi et glas vin så længe lager haves.

Hvad: CC Art Talk
Hvem: Donna Huanca
Hvor: Copenhagen Contemporary, Refshalevej 173A, 1432 KBH K
Hvornår: 26.04.19 kl. 17.30-18.30
Pris: Talken er gratis og foregår i CCs foyer. Udstillingen kan opleves efter betalt entré til CC.

Samme dag kan LENGUA LLORONA opleves med live performance i tidsrummet: 11-13 & 15-18. Vi anbefaler, at I besøger udstillingen før Art Talken, så kom gerne i god tid.

Vi glæder os til at se jer!

Denne Art Talk er en del af vores talk- og debatprogram Perspectives on performance. Perspectives on performance er støttet af Statens Kunstfond.

___

LENGUA LLORONA af den internationalt anerkendte boliviansk-amerikanske kunstner Donna Huanca er den første performance-baserede udstilling på CC. Udstillingen sætter gennem maleri, skulptur, duft, lyd og performance fokus på menneskets kropskultur samt forhold til natur, oprindelse, hukommelse og tid.
Den scenografiske og sanselige totalinstallation, der består af 16 store malerier, 5 skulpturer, duft og lyd, vil i løbet af udstillingsperioden blive aktiveret med en række af otte performances, hvor bemalede modeller indtager rummet. Modellerne, som Huanca kalder sine performere, dekoreres med maling, pigment og tekstiler. I et dels koreograferet og dels improviseret forløb indtager modellerne rummet som levende malerier, bebor miljøet og efterlader fysiske spor på vægge og gulv.
Huanca tager udgangspunkt i huden som en malerisk overflade og formidler af kulturel identitet. For Huanca er huden det definerende lag, der både forbinder og adskiller os fra omverdenen på tværs af tid og rum. Ved både at bruge kroppen som lærred og performativt værktøj undersøger Huanca samtidig, hvordan dominerende køns- og kropspolitikker influerer vores opfattelse af identitet og samhørighed. Med LENGUA LLORONA introducerer hun et andet blik kroppen, der henleder vores opmærksomhed på ideer om oprindelse, hukommelse og tid.