28.03.2019

Foto af Flemming Bo Jensen

CC Art Talk 17:00–18:00

Lyd & planter / Rasmus Juncker

Torsdag d. 28. marts inviterer vi musiker og komponist Rasmus Juncker til en samtale om hans musikalske praksis og til en demonstration af, hvordan han bruger sensorer på planter til at oversætte planters elektroniske impulser til musik.

Samtalen tager sit afsæt i den otte timer lange sovekoncert, Juncker gav i februar på CC. Den helt udsolgte solokoncert foregik midt i Claudia Comte’s totalinstallation I Have Grown Taller from Standing with Trees og blev arrangeret i samarbejde med Strøm.
Resultatet var en unik koncertoplevelse omgivet af kunst, hvor sfærisk musik skabt med synthesizere, percussion og effekter formidlede levende planters impulser.

Her faldt 150 gæster til ro omgivet af planternes musik og Comte’s konceptuelle skov med 45 seks meter høje afbarkede træstammer forbundet i et millimeter præcist system. Koncerten tog et af udstillingens hovedtematikker op; nemlig menneskets forhold og forbundethed til naturen – og på samme måde naturens egne netværk af impulsbåren kommunikation.

Art Talken vil foregå på dansk.

Moderator: Augusta Glahn Abrahamsen

Hvad: CC Art Talk
Hvem: Rasmus Juncker
Hvor: Copenhagen Contemporarys foyer
Hvornår: 28.03.19 kl. 17-18
Pris: Gratis

RASMUS JUNCKER har fra sine gartnerforældre fået en helt særlig interesse for sammenhængen mellem at producere musik og at være i naturen, og han rejste i november 2018 til Kyoto for at studere Japanske haver. Juncker udgav i juni 2018 sit anmelderroste debutalbum ‘Ophold’ på det amerikanske pladeselskab Kingdoms. Pladen forbinder på unik og eksperimenterende vis ambient synthmusik med moderne klassisk og elektronisk musik, og han har siden udgivelsen spillet en række koncerter med energiske improvisationer på sine mange instrumenter.

AUGUSTA GLAHN-ABRAHAMSEN er musikjournalist og tidligere radiovært på P3 og P6 BEAT samt tidligere projektleder på KarriereKanonen. Med årene har hun arbejdet med og formidlet en lang række af musikindustriens personligheder; fra de grønne talenter til de helt garvede musikere. I dag arbejder hun med indhold og kommunikation hos Heartland Festival.