20.02.2019

Art Talk 17:00–18:00

CC Art Talk: Vertigo / Lyskunst

Onsdag d. 20. februar sætter vi i forbindelse med Copenhagen Light Festival fokus på lys!

Med udgangspunkt i det stedsspecifikke lysværk EKKO har vi inviteret kunstnerne bag – det danske kunstnerkollektiv Vertigo – til en samtale om deres arbejde med lyskunst. I selskab med Refshaleøens egen arkitekt Claudia Alex Laroux vil samtalen udfolde en række refleksioner over værkets centrale placering på Refshaleøen og øens historie, der ligger til grund for værket.

Gennem de seneste år har Vertigo været førende inden for udviklingen af nye måder at arbejde med lys på. Ved brug af LED teknologi skaber de hele strukturer, der lyser op med stor kraft. EKKO består således af 27.000 LED-punkter, der oplyser den store centrale plads på Refshaleøen, hvor de store skibe blev bygget dengang, området tilhørte B&W Skibsværft. Med EKKO fremhæver Vertigo på ny Refshaleøen i den københavnske horisont ved at genfortolke det lys, der tidligere var karakteristisk for området. Værket genopliver øens oprindelige fire lyssøjler og oplyser det gamle værftsområde, der nu er fyldt med spændende initiativer, kultur og nyt liv.

Moderator: Jannie Haagemann, seniorkurator på CC.
___

HVAD: CC Art Talk
HVEM: Vertigo, Claudia Alex Laroux
HVORNÅR: 20.02.2019 kl. 17-18
HVOR: Copenhagen Contemporarys foyer, Refshalevej 173A, 1432 København K
PRIS: Det er gratis at deltage i talken. Adgang til kunstcentrets udstillinger koster normal entre.
___

Vi glæder os til at se jer – alle er velkomne!

EKKO er et auditivt og visuelt lysværk af kunstnergruppen Vertigo præsenteret af CC og Copenhagen Light Festival i samarbejde med Refshaleøens Ejendomsselskab.

Den stedsspecifikke installation udspiller sig i fire lysmaster fra det gamle skibsværft Burmeister & Wain (B&W) på pladsen foran Refshaleøens Svejsehal, der i dag huser det internationale kunstcenter Copenhagen Contemporary. Hver lysmast udgør en lydkilde tæt sammenkoblet med lyssiden af værket. 27.000 lysende LED-punkter bevæger sig spektakulært til et auditivt spektrum, der spænder fra hurtige, korte toner til bløde flydende klangflader i et pulserende loop. Den visuelle og auditive oplevelse er inspireret af skibsværftets svejseflamme fra det inderste blå i flammen til det yderste orange skær.

VERTIGO er et kunstnerkollektiv bestående af Frederik Hilmer Svanholm, Vibeke Bertelsen og Mikkel Meyer, og er kendt i både ind- og udland for deres måde at benytte ny teknologi til at skabe omsluttende installationer med lys og lyd. De har blandt andet opnået stor omtale med installationen ‘The Wave’, der har været vist på Ofelia Plads i København, i London, Liverpool og senest i Athen.

CLAUDIA ALEX LAROUX er uddannet arkitekt fra Det Kongelige Danske Kunstakademi. I løbet af de sidste otte år har Refshaleøen forvandlet sig fra et forladt skibsværft til en smeltedigel af visionære kunstneriske og kulturelle projekter. Igennem sin praksis i spændingsfeltet mellem kuratering, kulturelle tendenser og arkitektur har Claudia Alex Laroux været en skabende faktor i transformationen af Refshaleøen.

COPENHAGEN LIGHT FESTIVAL foregår fra 1. – 24. februar 2019 og inviterer borgere og gæster til at opleve byen på en ny måde i de mørke timer. Festivalen ønsker at bidrage til at realisere Københavns Kommunes vision om at få byens borgere til at opholde sig 20 % mere udendørs i 2025 samt at skabe et vinter(ferie)kulturtilbud til gæster og lokale, så vi kan tiltrække gæster i den stille vintertid. Copenhagen Light Festival foregår i små oaser i Københavns indre by og havn men også i andre bydele såsom Refshaleøen, Christianshavn, Ørestad, Sundby, Amager, Nørrebro, Brønshøj og på Frederiksberg for at sikre oplevelser for den lokale og dermed forankre festivalen hos borgerne.