28.06.2018

Åbningsfest og fernisering 17:30–23:59

SUPERFLEX og Doug Aitken

Det er en stor fornøjelse at invitere til fernisering og åbningsfest for Copenhagen Contemporary – det nye kunstcenter på Refshaleøen med dobbelt så meget plads til kunsten som på Papirøen.

Vi glæder os til at byde velkommen, når dørene åbnes torsdag d. 28. juni kl. 17.30 til en festlig aften med kunst i det helt store format, mad, drikke og musik i Refshaleøens ikoniske bygning; B&Ws gamle Svejsehal.

Her præsenterer CC åbningsprogrammets to store udstillinger:
Danske SUPERFLEX med deres legende totalinstallation One Two Three Swing! samt en stor cirkulær videoinstallation af den amerikanske superstjerne Doug Aitken med titlen SONG 1.

PROGRAM 

17.30: Dørene åbner og CC byder på et glas vin

17.45: Åbningstaler:
Direktør Marie Nipper
Kulturminister Mette Bock
Københavns overborgmester Frank Jensen

18.30-00: Restaurant Pluto  er i baren og Retour Steak står ved grillen, hvor man kan købe mad og drikke skabt særligt til CCs genåbningsfest. Rita Blue og Christel Pixie fra DJ Syndikatet lægger op til musikalsk sommerstemning og dansegulv i den gamle Svejsehal.

Kunstnerne vil være til stede.
I anledning af åbningsfesten er der fri entré til CCs udstillinger, som vil være åbne til kl. 22, hvorefter aftenen fortsætter andetsteds i de industrielle rammer.

Tilmeld dig eventet på Facebook here.

SUPERFLEX
Det er med stor glæde, at vi kan præsentere også et dansk publikum for SUPERFLEXs store installation One Two Three Swing!, der netop er blevet vist i Tate Moderns turbinehal i London. Med sine kollektive gynger peger One Two Three Swing! på styrken i legen og i de fælleskaber, mennesker sammen kan skabe. Det er en både æstetisk og konceptuel totalinstallation, vi er stolte af at kunne præsentere i et nyt format skabt særligt til CCs hal 1 og 2 på Refshaleøen. Den danske kunstnergruppe SUPERFLEX er kendt verden over for deres nytænkende og samfundsengagerede værker.

DOUG AITKEN
I hal 3 præsenterer CC en stor videoinstallation af den amerikanske internationale superstjerne Doug Aitken. Det imponerende videoværk SONG 1, der vises på en cirkulær skærm, fører beskueren ind i et hypnotisk filmforløb, hvor kendte Hollywood-skuespillere og sangere fortolker den klassiske sang ”I Only Have Eyes For You” i forskellige scener fra nutidige bymiljøer og samfund.