25.05.2019

Performance 14:00–18:00

Art Week: CC x Glyptoteket

Oplev kroppen på nye måder, når vi i samarbejde med Glyptoteket under Art Week inviterer til performance, dans, omvisninger og masser af kunst.

Med en samlet billet kan du opleve Copenhagen Contemporys udstilling LENGUA LLORONA af Donna Huanca og Glyptotekets særudstilling Perfect Poses?.

Program lørdag d. 25. maj

Kl. 14 på Glyptoteket
Tag med på en sanselig skulpturvandring i særudstillingen Perfect Poses? Her sættes mesterværkerne i et nyt lys og bringer kropsidealer, kønsroller og nøgenhed til debat.
Varighed: 45 minutter.

Kl. 11-14 og 15-18 i bus 9A
Rejsen mellem Glyptoteket og Copenhagen Contemporary er en kunstoplevelse i sig selv, når kunstner Nanna Lysholt Hansen indtager bus 9A med performanceværket Sen_sing_inannainanna (9A). Her kropsliggør hun rejsens mytologiske og nutidige betydning med udgangspunkt i den sumeriske gudinde Inannas rejse og nedstigning, død og genfødsel.

Kl. 16 Copenhagen Contemporary
Oplev særudstillingen LENGUA LLORONA af den boliviansk-amerikanske kunstner Donna Huanca. Vi inviterer på tur i totalinstallationen, hvor skulpturer, malerier, sand, dufte og lyde aktiverer kroppen og kalder på alle sanser.
Varighed: 30 minutter

Pris:
Voksne: 130 kr. + gebyr for entré til begge udstillinger. (Billetten fungerer ikke som rejsehjemmel)
Børn (under 18): Gratis

Køb din billet her

Billetten giver adgang til de to programpunkter på hhv. CC og Glyptoteket. Det er ikke muligt at deltage i den ene kulturinstitutions program med en almindelig entrébillet til det pågældende sted. Billetter kan købes via Billetto eller på CC. Der er ingen særlig rabat for årskortholdere.

Billetten giver adgang til at opleve CCs og Glyptotekets udstillinger hele dagen.
Billetten fungerer ikke som rejsehjemmel, dvs. busbilletten er ikke inkluderet i denne fællesbillet.

OM PERFECT POSES?
Udstillingen zoomer ind på kunstscenen i Paris fra Den Franske Revolution i 1789 til Første Verdenskrig. Oplev hovedværker af de mest betydningsfulde franske billedhuggere herunder Carpeaux, Dalou, Rodin og Maillol. Du kan udforske kroppens mange udtryk og finde din perfekte positur.

OM LENGUA LLORONA
Udstillingen af den internationalt anerkendte boliviansk-amerikanske kunstner Donna Huanca er den første performance-baserede udstilling på CC. Udstillingen sætter gennem maleri, skulptur, duft, lyd og performance fokus på menneskets kropskultur samt forhold til natur, oprindelse, hukommelse og tid.

Om Sen_sing_inannainanna (9A)
Under Art Week 2019 bliver rejsen mellem Glyptoteket og Copenhagen Contemporary en kunstoplevelse i sig selv. Nanna Lysholt Hansen vil med performanceværket Sen_sing_inannainanna (9A) kropsliggøre rejsens mytologiske og nutidige betydning. Performancen udfolder sig på en kontinuerlig, gentagende, cyklisk rejse i bus 9A mellem de to kunstinstitutioner i København, som begge under Art Week viser udstillinger, hvor kroppen er i fokus.

Med udgangspunkt i den sumeriske gudinde Inannas rejse og nedstigning, død og genfødsel kropsliggør Nanna Lysholt Hansen en nutidig version af gudinden som ’cyborg goddess’. På en rejse gennem tid fra oldtidsmyte til teknologisk fremtid og et konkret ’nu og her’ bevæger kroppen og bussen sig gennem byens rum. Iført bærbar audio playback teknologi og en tætsiddende altomsluttende dragt er kroppen både fuldt tildækket og nøgen, kropsligt og teknologisk konstitueret. Grænser mellem det offentlige og private rum nedbrydes i performancens gensidige forhandling med bussens interiør og andre rejsende.

Nanna Lysholt Hansen
Den danske kunstner Nanna Lysholt Hansen bor og arbejder i København. Hendes værker beskæftiger sig med kroppen gennem live performance og installationer af medieret materialer og hybride teknologiske former. Lysholt Hansen undersøger forholdet mellem krop, rum, mediering og nye teknologier i værker, hvor kunstnerens egen krop bliver undersøgelsesværktøjet.

Performance
Hvor:
I bus 9a mellem Glyptoteket og Copenhagen Contemporary
Hvornår:
lørdag d. 25. maj 2019 kl. 11-14 & 15-18
Pris: almindelig busbillet