11.08.2018

CC slår dørene op til en unik musikoplevelse 12:30–13:00

CC x HAVEN: Pendulkoncert

Copenhagen Contemporary slår som satellitscene for HAVEN festival dørene op til en helt unik musikoplevelse. Under SUPERFLEXs svingende spejlpendul opføres to af den indflydelsesrige, amerikanske komponist Steve Reichs lydværker af Bryce Dessner fra bandet The National samt af det danske band Collider. 

Program /

Dørene åbner: 11.00
Koncertstart: 12.30
Varighed: ca. 30 minutter

Steve Reich er vidt anerkendt som en af nyere tids største komponister, der siden 1960’erne har skabt en lang række musikalske mesterværker. Han var en af pionererne inden for minimalistisk musik og har stadig en enorm indflydelse på genren. Pendulkoncerten på CC kombinerer to af hans værker; Pendulum Music og Electric Counterpoint.

Pendulum Music (1968/1973) er et lydværk, hvor fire mikrofoner hænger med hovedet nedad og sættes i bevægelse over en række højtalere.
Tyngdekraften vil få dem til at svinge fra side til side som penduler. Mikrofonernes pendulering skaber på denne måde et sælsomt lydlandskab af feedback toner.  Værket sættes i gang af fire performere – i 1969 på Withney Museum of Art i New York var det kunstnere og komponister som Richard Serra, Bruce Nauman, James Tenney og Michael Snow, der startede penduleringen– på CC vil det danske euforiske shoegazeband Collider, som består af Mikkel Fink, Marie Nyhus, Johan S. Polder og Troels Damgaard lade mikrofonerne falde.

I den anden ende af CCs hal 2 opføres derefter Electric Counterpoint (1987). Værket er en minimalistisk komposition bestående af tre dele: ”Fast”, ”Slow”, ”Fast” spillet i forlængelse af hinanden. Bryce Dessner fra The National vil spille til allerede optagede lydelementer indspillet af selvsamme person og spiller dermed med og mod sig selv.

Pendulkoncerten foregår i den danske kunstnergruppe SUPERFLEXs totalinstallation One Two Three Swing!. Koncerten opføres i den del af udstillingen, hvor SUPERFLEXs store pendul svinger frem og tilbage over et specialvævet gulvtæppe i eurosedlernes farver. Her inviteres gæster til at lægge sig ned og overveje de økonomiske strukturer og samfundsmæssige kræfter, som styrer vores hverdag – og mens man ligger dér, kan man i dobbelt forstand både reflektere og blive reflekteret i det spejlblanke pendul.

Billetprisen er 100 kr. Inkluderer entré til vores nuværende udstillinger.
Billetter til koncerten købes i entréen hos CC på dagen. 

HAVENs gæster har gratis adgang med armbånd fra 11.00 til koncerten er slut og vil desuden have mulighed for at besøge CCs udstillinger: SUPERFLEXs One Two Three Swing! og Doug Aitkens SONG 1

Arrangementet er sponsoreret af Filmgear.