24.06.2017

The Clock døgnet rundt 11:00

Christian Marclay Special Screening No. 2

The Clock er en 24 timer lang filmmontage sammensat af tusindvis af scener fra film og TV, der viser alt lige fra armbåndsure til kirketårne, larmende vækkeure til kukure og andre henvisninger til tidens gang. Med The Clock dekonstruerer og udfordrer Christian Marclay fortællingerne i de enkelte scener ved at tage dem ud af deres oprindelige kontekst og indsætte dem i nye, hvor selve tiden spiller hovedrollen. Værket er synkroniseret med udstillingsstedets lokale tidszone og skaber på den måde et sammenfald mellem filmens og virkelighedens tid.

I The Clock opdager beskueren hurtigt, hvordan døgnets forskellige tidspunkter og faser, der er kronologisk sammenklippet af de mange film, er sammenfaldende med vores hverdagserfaringer: Forskellige narrativer og situationer udspiller sig i film afhængigt af og i tæt samspil med den tid på døgnet, de er iscenesat til, at skulle foregå i.

Til denne særvisning af The Clock, hvor værket kan opleves i sin fulde 24 timer udstrækning, inviterer CC dig til at se med fra kl. 11, hvor folk i de mange film har startet deres dag, står op, sover længe eller skynder sig på arbejde.

CC holder særligt natteåbent ved denne lejlighed. Udenfor normal åbningstid er prisen 50 kr, og Anselm Kiefers For Louis-Ferdinand Céline: Voyage au bout de la nuit vil være lukket.

Læs mere her.