09.11.2018

Opus 37: Dejligt vejr i dag, n’est-ce pas, Ibsen 20:00–22:00

Henning Christiansen Opera

Oplev et af den danske fluxus-kunstner Henning Christiansens mest ambitiøse og opsigtsvækkende værker i en helt ny opsætning, når kammeroperaen Opus 37: Dejligt vejr i dag, n’est-ce pas, Ibsen bliver opført en enkelt aften på Copenhagen Contemporary under G((o))ng Tomorrow 2018.

Køb billetter her.

Operaen Opus 37: Dejligt vejr i dag, n’est-ce pas, Ibsen er skrevet i en tid, hvor den danske 60’er-avantgarde eksperimenterede med systemer, tværæstetik og populærkulturelle fænomener. Den blev uropført i 1968 på Aarhus Kunstmuseum med scenografi af Bjørn Nørgaard.

Forestillingen er både eksperimenterende og uformel i sin form. Den er et forsøg på at skabe en tidssvarende opera, hvor den klassiske instrumentering er udskiftet med bas, guitar, akkordeon og perkussion, så den lydmæssigt ligner det format, vi kender fra beatmusikken.

KUN EN ENKELT AFTEN
Forestillingen sættes op på CC, og på scenen står fire danske sangere sammen med det internationalt anerkendte ensemble Apartment House (UK).

CCs udstillinger af SUPERFLEX og Doug Aitken vil holde særskilt aftenåbent indtil kl. 20 – gæster med billet til operaen kan opleve disse gratis.

Genopførelsen af Opus 37: Dejligt vejr i dag, n’est-ce pas, Ibsen er blevet til i samarbejde mellem G((o))ng Tomorrow, Copenhagen Contemporary, CPH Opera Festival og artFREQ, og kan kun opleves denne ene gang i Danmark.

OM HENNING CHRISTIANSEN (1932-2008)
Henning Christiansen var som komponist og billedkunstner en del af den eksperimenterende kunstskole, Eks-skolen, såvel som den internationale og tværkunstneriske Fluxus-bevægelse.
“Man skal lytte til naturen”, sagde han og farvede sit ene øre grønt – og sin violin, en øl og en hel masse andet. Gennem sit liv samarbejdede Henning Christiansen med flere toneangivende skikkelser på den eksperimenterende kunstscene med navne som Terry Riley og Joseph Beuys som de måske mest fremtrædende. Desuden gennemførte han og vennen Bjørn Nørgaard talrige opsigtsvækkende aktioner fra 1960’erne og frem til Christiansens død for 10 år siden – bl.a. ‘Hesteofringen’ fra 1970 – ligesom han har komponeret musik til flere film af bl.a. Jørgen Leth og Per Kirkeby.

I de senere år er der opstået en stigende efterspørgsel på Henning Christiansens billedkunst og kompositioner fra udlandet. Opus 37: Dejligt vejr i dag, n’est-ce pas, Ibsen bliver opført i New York til oktober i forbindelse med udstillingen Henning Christiansen Retrospective, og til næste år åbner yderligere en udstilling i Los Angeles. Adskillige af Christiansens kompositioner er for nylig blevet genudgivet internationalt på vinyl og kassette.

OM G((O))NG TOMORROW
Årlig festival for ny, eksperimenterende musik og lydkunst. Løber fra 2.-10. november 2018 og præsenterer koncerter og tværfaglige samarbejder mellem danske såvel som internationale kunstnere på den eksperimenterende scene. G((o))ng Tomorrow arrangeres af Snyk.