13.10.2017

CC: Kulturnatten x Makropol 18:00–22:00

Denne aften holder Copenhagen Contemporary åbent til kl. 22.00 og indbyder kulturnattens gæster til at gå på opdagelse i kunstcentrets tre aktuelle udstillinger. Aftenen byder også på koncert med den elektroniske musiker Yangze og eksklusive VR-oplevelser med det danske studie Makropol.

Kulturnatten står i den virtuelle virkeligheds tegn, når CC og Makropol (som er aktuelle med VR totalinstallationen ANTHROPIA i CCs Hal 1) giver publikum en særlig mulighed for at opleve tidligere VR-værker produceret af Makropol bl.a. det roste Doom Room (2017) og EWA (2016), samt for at afprøve TRAVERSE-metoden “idévævning”.

Idévævning er en form for ritualiseret brainstorm-session, en metode som Makropols kunstnere brugte i udviklingen af ANTHROPIA. Som CCs gæst på Kulturnatten 2017 kan man få en smagsprøve på denne metode, når man i små grupper træder ind i en hyggelig stue og slipper de kreative kræfter fri. Her bliver man præsenteret for en af Makropols tidligere produktioner og får afprøvet idevævningsmetoden (varighed i alt ca. 40 min.). Man kan forvente at gå inspireret derfra – måske med et manuskript til et nyt VR-værk i hånden. (Workshoppen vil blive dokumenteret med både lyd og video, som en del af Makropols vidensdeling og arkiv).

I CCs vinbar La Halle kan du opleve den unge elektroniske musiker Yangze, som spiller et fængende set med visuals, imens La Halle byder på gode tilbud på mad og drikkevarer.

I løbet af Kulturnatten kan du også tage på spændende art walks med CCs kunstværter, som vil give et dybere indblik i CCs udstillinger: Bill Viola, gruppeudstillingen Ex Situ og CC LAB Virtual Reality.

PROGRAM:
Kl. 18.00 – 22.00 : Mød VR-studiet Makropol og oplev deres tidligere produktioner samt metoden ”idevævning” (Tilmelding sker i CCs skranke på dagen).
Kl. 18.00 : Art Walk ved CCs kunstværter
Kl. 19.00 : Art Walk ved CCs kunstværter
Kl. 20.00 : Art Walk ved CCs kunstværter
Kl. 20.30 : Elektronisk koncert med Yangze i La Halle
Kl. 21.00: Art Walk ved CCs kunstværter

Arrangementet er gratis for alle med kulturpas.
ANTHROPIA er tilmed gratis for alle med kulturpas (bemærk, at der er begrænsede pladser i ANTHROPIA – booking i CCs reception er nødvendigt).

OM YANGZE
Som ganske ung svømmede Jakob Littauer rundt i techno, for derefter at dykke ned i den klassiske musik som teenager. Nu undersøger han med Yangze, hvordan disse verdener kan forenes i elektronisk popmusik. Melodier kidnapper hjernen, organiske teksturer sønderrives af stilhed og et knust hjerte græder når Yangzes flodbølger brydes over lytteren – alt sammen under et blåt, romantisk skær.

OM TRAVERSE

TRAVERSE er et årligt tilbagevendende laboratorium og en metode, der sammenbringer kunstnere i tværæstetiske kollaborationer. Målet er at i kollektiv bevidsthed producere original og banebrydende værker, som udforsker og udfordrer filmkunstens, scenekunstens og installations- og billedkunstens spillerum. Hvert år har en kuraterende kunstner hovedansvaret for at udtænke og formulere den kunstneriske vision og de æstetiske, tematiske og teknologiske retningslinjer. Den kuraterende kunstner sammensætter et hold af progressive kunstnere, som ikke har nogen praktisk erfaring med den teknologi og det medie, der er udvalgt til årets samarbejde. Den kuraterende kunstner sætter også den metodiske ramme omkring den kollektive skabelsesproces. I 2017 var Virtual Reality den udvalgte teknologi og medie, og Johan Knattrup Jensen havde som den kuraterende kunstner besluttet at det kollektive værk skulle skabes i løbet af blot 2 uger og gennem en række ritualiserede øvelser. TRAVERSE er ikke blot en kreativ metode eller et kollektivt, tværæstetisk værk – den fremadrettede ambition er at skabe en bevægelse og institution, som kan gå i spidsen for udviklingens af nye tværæstetiske fænomener. Formålet med TRAVERSE er at skabe en platform, der sikrer en holdbar og eftertænksom fremgang mod nye kunstneriske paradigmer.