15.04.2019

Påsken på CC 12:00–17:00

Performancefestival for børn og voksne

I påsken forvandler vi Copenhagen Contemporary (CC) til en kæmpe scene, når legebørn i alle aldre inviteres til performancefestival. Her får familier og venner, unge, gamle og børn mulighed for at opleve performance af den anerkendte tyske kunstner Eva Meyer-Keller og Sybille Müller – og selv prøve kræfter med det spektakulære performancespil PLAYING UP, der har samlet og oversat samtidskunstens mest ikoniske performances til leg og genopførelse.

PÅSKENS PERFORMANCEPROGRAM:

15.04.19 kl. 16:00 & 16.04.19 kl. 12:00
Performance af Eva Meyer-Keller og Sybille Müller Sounds Like Catastrophes:
Børn og unge lytter dagligt til katastrofer, stigende temperaturer, klimaflygtninge og mangel på fødevarer i medierne. Mange strejker for at få sat fokus på og tempoet op i kampen for et bedre klima. De er trætte af voksne, der ikke vil se realiteterne i øjnene. Sounds Like Catastrophes sætter billeder og lyd på prognoserne – og du er inviteret til at lytte med!
Seks børn på 10-12 år har diskuteret katastrofer og bygget en række katastrofescenarier ud af hverdagsgenstande som tændstikker, sukkerknalder, salt, bønner og papir. De afspiller katastroferne som en musik af jordskælv, vulkanudbrud, flodbølger, tornadoer og smeltende isbjerge.
Performancen (40 min.) er skabt af Eva Meyer-Keller og Sybille Müller og på basis af samtaler med de seks medvirkende børn. Lyd: Rico Repotente. Anbefalet alder: Fra 8 år (husk børn under 12 år skal følges med voksne).

17.–21.04.19 kl. 12:00-17:00
PLAYING UP er et performancespil, som børn, unge og voksne kan spille sammen. 36 spillekort beskriver historiske performances, forklarer værkerne og foreslår måder, du kan afprøve og genskabe dem på – alene eller sammen med andre. Spillet er inddelt i seks kategorier, som du finder forskellige steder på CC. Hver kategori indeholder seks performance-værker af anerkendte internationale kunstnere fra Yoko Ono til Kirsten Justesen. Unge guider forklarer spillets regler og sørger for, at du får rekvisitter til at udføre værkerne. Her kan du danse med dyr, kæmpe med ketchup, fjernstyre dine venner, gå tur med dine forældre i snor, prøve en gorillamaske, tælle dine åndedrag, male øret grønt, lægge dig på taget af en bil, og skrige så højt og længe du kan.
Anbefalet alder: Fra 3 år (husk børn under 12 år skal følges med voksne).

Der er gratis adgang efter betalt entré for voksne over 18 år.

Performancefestivalen og PLAYING UP præsenteres i et samarbejde mellem Live Art Denmark og CCs formidlingstiltag CC STUDIO.

Kom forbi i påsken og gå på opdagelse i performancehistorien og CC med familie og venner – eller alene.

Vi glæder os til at se dig!

PERFORMANCEKUNST: På lige fod med skulptur, maleri og andre billedkunstneriske udtryk, kan en handling også være en kunstform. Handlingen som kunstform blev afprøvet af kunstnere så tidligt som 1800-tallet, men blev først udbredt fra 1960erne under navne som performancekunst, live art, aktionskunst og happenings, der betegner forskellige slags handlinger.

PLAYING UP er produceret i et samarbejde mellem Theatre of Research, Live Art Development Agency (LADA) og Tate Early Years and Family Programme. Spillet er blevet tilpasset og oversat til dansk af kuratorplatformen Live Art Danmark.