10.02.2017

Pierre Huyghe Untitled (Human Mask), 2014 Film, color, sound 19 minutes     Courtesy the artist; Marian Goodman Gallery, New York; Hauser & Wirth, London; Esther Schipper, Berlin; and Anna Lena Films, Paris. © Pierre Huyghe

Fernisering 17:00–20:00

Pierre Huyghe

CC inviterer til fernisering af det dystopiske videoværk Untitled (Human Mask) (2014) af den franske kunstner Pierre Huyghe. Der vil være gratis entré til ferniseringen og CCs øvrige udstillinger. Radiovært Mads Axelsen står for musikken. Ferniseringen er fra kl. 17.00-20.00.

Untitled (Human Mask)

Pierre Huyghes video Untitled (Human Mask) åbner med billeder fra Fukushimas atomkatastrofeområde efter jordskælvet og tsunamien i 2011. Byen er fuldstændig ødelagt med huse skubbet væk fra deres fundamenter og med gader, der ligger øde hen. Et ubemandet dronekamera følger os ind i en restaurant, der synes forladt, men i et halvmørkt rum møder vi en abe, der er dresseret til at fungere som tjener. Aben udfører stadig de rutiner, den er oplært til, ganske som hvis den var en maskine. Uden gæster synes de at udgøre et meningsløst mønster af gentagelse og variation.

Med den dystopiske verden i Untitled (Human Mask) peger Pierre Huyghe på de konsekvenser, som den menneskelig indvirkning har på naturen. Filmen indfanger væsentlige temaer i Pierre Huyghes værk, og dens gådefulde og urovækkende situationer peger hen imod en nedbrydning af såvel biologiske som kulturelle skel.

Pierre Huyghe

Pierre Huyghe er en verdens mest betydningsfulde samtidskunstnere. Han arbejder med tidsbaserede situationer, laver film, skulpturer, interaktive installationer, performance og beskæftiger sig med værker, der ikke har en fysisk form – f.eks. en influenzavaccine givet til en udstillingsvagt. Siden 1990’erne er han blevet kendt for at udfordre både sociale normer og kunstens rammer. Med sine værker gør han ofte udstillingsrummet til et sted for leg og eksperimenter med den kendte virkelighed.

Pierre Huyghe er født i Paris, Frankrig, 1962 og bor og arbejder i dag i Santiago, Chile. Han har haft utallige soloudstillinger heriblandt på MoMA, New York, The Metropolitan Museum of Art, New York, LACMA, Los Angeles, Centre Georges Pompidou, Paris og The Art Institute of Chicago.