09.03.2017

Sarah Sze, Timekeeper (2016). Mixed media, mirrors, wood,stainless steel, archival pigment prints, projectors, lamps, desks, stools, stone. Dimensions variable. Courtesy of the artist, Tanya Bonakdar Gallery and Victoria Miro Gallery. © Sarah Sze

Fernisering 17:00–21:00

Sarah Sze

CC inviterer til fernisering af den komplekse og sanselige totalinstallation Timekeeper (2016) af den amerikanske kunstner Sarah Sze. Emma Acs lægger lyd til, La Halle byder på et glas i døren og entréen er gratis. Ferniseringen er fra kl. 17.00-21.00.

Timekeeper

Timekeeper er en totalinstallation af lys, objekter og lyd. Midt i et mørkt rum møder man en skulpturel samling af hverdagsobjekter organiseret efter en særlig logik: Nemlig den der hersker på et arbejdsbord; i dette tilfælde kunstnerens eget i sit atelier. Dannet dels ud af elementer fra dét arbejdsbord, hvor værket blev til, er Timekeeper på én gang både en skulpturel installation og et funktionelt redskab: En projektion af sig selv. Skærme blinker og flakker, maskiner bipper og skratter, spejle kaster lysrefleksioner ud i rummet, mens billedprojektioner tænder og slukker på de omgivende vægge.

Et gennemgående træk ved Szes værk er hendes interesse for tid. Modsat en normal kronologisk og mekanisk forståelse af tid, som vi kan måle og registrere, arbejder Sze med en tid, der knytter sig til minder og erindringer: En tidsforståelse skabt ud af de uforudsigelige måder hverdagens billeder og oplevelser påvirker os på.

Sarah Sze

Sarah Sze (f. 1969) bor og arbejder i New York, USA. Sze repræsenterede USA ved Venedig Biennalen i 2013 og er kendt for sit personlige visuelle sprog, der bringer et væld af materialer og objekter i spil. Sze har udstillet på museer verden over, og hendes værker kan findes i permanente samlinger på kunstinstitutioner som Museum of Modern Art i New York, Guggenheim Museum i New York og Fondation Cartier i Paris.

Se mere og tilmeld dig på vores facebook.