09.11.2017

VR Arkivet for Performancekunst

Torsdag d. 9. november kan du få en ekstraordinær virtual reality-oplevelse, når Liveart.dk præsenterer ‘VR Arkivet for Performancekunst’ i forbindelse med udstillingen CC LAB. Virtual Reality. Henrik og Ellen Friis fra Liveart.dk vil være til stede og fortæller om optagelserne.

Liveart.dk er en kuratorisk platform for performancekunst, som arbejder for at udvikle miljøet for den levende kunst i Danmark. Siden grundlæggelsen i 2004 har Liveart.dk undersøgt, hvordan man bedst dokumenterer performancekunst, samt hvordan det er muligt at fastholde den levende begivenheds glød. Virtual Reality (VR) tilbyder i denne forbindelse flere helt nye dimensioner: VR kan indfange rummet, stemningen, relationen til publikum og handlinger, som foregår flere steder i rummet på én gang, og ligesom live-oplevelser af performanceværker altid er unikke, så vil oplevelsen af dokumentationen nu også være det.

Med ‘VR Arkivet for Performancekunst’ er hensigten at skabe et arkiv, hvor forskere, kunstnere, studerende og almindeligt interesserede kan opleve performancekunstværker, som var de til stede under den oprindelige opførelse.

Kom forbi CC torsdag d. 9. november kl. 11 – 21 og oplev ‘VR arkivet for Performancekunst’ bestående af performanceværker af Lilibeth Cuenca Rasmussen, Goodiepal, Kristoffer Akselbo m.fl. samt performancen Portable Organs af Ragnhild May og Kristoffer Raasted, som blev opført på CC under dette års Art Bar. I CCs hal 2 står Liveart.dks grundlæggere klar til at byde på levende kunst i en virtuel verden.

Adgang med en indgangsbillet til CC:
0-17 år: Gratis
17 år – : 75 kr.
Studerende: 50 kr.

Læs mere om Liveart.dk her.
Læs mere om VR Arkivet for Performancekunst her.