Om CC

Copenhagen Contemporary (CC) er Københavns nye kunstcenter, der viser international installationskunst skabt af samtidskunstens verdensstjerner.

Med sine i alt 7.000 m2 store smukke industrihaller har CC en enestående mulighed for at udstille de teknisk og pladskrævende formater, som mange samtidskunstnere arbejder i: publikumsinvolverende installationskunst, performancekunst og monumental videokunst. Det er kunst, man ofte kan gå ind i og sanse med hele kroppen.

Fra juni 2016 gennemførte CC et halvandet år langt succesfuldt pilotprojekt på Papirøen med visionen om at skabe et nyt internationalt orienteret udstillingssted for samtidskunstens store installationer i København. I løbet af halvandet år lykkedes det CC at præsentere et udstillingsprogram med nogle af verdens mest anerkendte kunstnere, at blive Danmarks mest besøgte kunsthal og at høste stor ros og anerkendelse.

Pilotprojektet skabte fundamentet for genåbningen af CC i de nye lokaler på Refshaleøen. Takket være en flerårig millionstøtte fra en række af landets største fonde samt flot økonomisk opbakning fra Københavns Kommune er det lykkedes at sikre CCs genåbning på Refshaleøen kun to kilometer fra Papirøen. CC har således fået dobbelt så meget plads til kunsten som tidligere og åbner tillige en helt ny formidlingsafdeling, CC STUDIO, for både børn og voksne.

CCs vision er at være samlingssted for et bredt publikum og at samarbejde med en række forskellige partnere på tværs af kulturelle genrer både lokalt og internationalt.

REFSHALEØEN
Refshaleøen er et tidligere militær- og industriområde i Københavns Havn, der fra 1872 til 1996 husede skibsværftet Burmeister & Wain (B&W). Skibsværftet havde hele 10.000 medarbejdere i sin storhedstid, og øen ses i dag som et ikon i dansk industrihistorie. Refshaleøen er smukt placeret ud til vandet lige over for Langelinie, og hvor området før har været lukket for offentligheden, åbner det sig i disse år med mange nye aktiviteter. Refshaleøen ligger blot små 5 km fra både Rådhuspladsen og Kgs. Nytorv i Københavns centrum.

Med sin centrale placering på øen, i B&W’s ikoniske gamle Svejsehal, bliver CC et internationalt kraftcenter i det nye kulturkvarter, som Refshaleøen er ved at udvikle sig til.

Kvarteret blander førsteklasses gourmetrestauranter med små iværksætterdrevne initiativer; her kan man bade i havet, gå i sauna, drikke vin og spise mad fra grill, købe det bedste brød og besøge Københavns mest populære madmarked med boder fra hele verden og loungeområde langs vandet. Tillige er der klatre-, skating-, loppemarkeds-, ski-, teater- og musikfestivaloplevelser blandt de mange andre aktiviteter, området også huser.

Kvaliteten ved området er dets industrihistoriske præg; det er råt og grønt og fyldt med progressive kræfters initiativer. Her kan man opleve en helt anden side af København end den, man møder i indre by, hvilket bidrager til at gøre Refshaleøen til et attraktivt rekreativt område både for Danmark og turister fra hele verden.

CC PÅ REFSHALEØEN ER STØTTET AF
Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, privat donation, Spar Nord Fonden, Knud Højgaards Fond, Københavns kommune, Refshaleøens Ejendomsselskab A/S, Den Danske Forskningsfond, Salling Fondene, Beckett-Fonden, MTAB, Fredericia Furniture, +Halle, Airteam og Harboe Skilte

CC PÅ PAPIRØEN BLEV STØTTET AF
A. P. Møller og Hustru Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Beckett-Fonden, Det Obelske Familiefond, Købmand Herman Sallings Fond, Ole Kirk’s Fond, Realdania, 15. Juni Fonden, Statens Kunstfond, Axel Muusfeldts Fond, Konsul George Jorck og hustru Emma Jorck’s Fond, CAC Fonden, Ernst B. Sund Fonden, Faurschou A/S, Kvadrat A/S, Tæppeland, Normann Copenhagen, anonym fond, privat donation.

Copenhagen Contemporary
Refshalevej 173A
1432 København K

 

Tlf: +45 2989 7288
Email: contact@cphco.org