Om CC

Copenhagen Contemporary (CC) er en selvejende institution stiftet i 2015, der arbejder for at skabe et internationalt center for nutidskunst og kulturelle oplevelser i København.

Med samtidskunsten er der opstået et behov for udstillingsrum, der giver plads til også at vise de teknisk- og pladskrævende formater: Store kunstinstallationer af lys, lyd og bevægelse, skulpturelle landskaber, performance og monumental videokunst på mange skærme. Det er kunst, der tiltrækker et stort publikum på kunstinstitutioner verden over, som de nuværende museer og kunsthaller i Danmark kun vanskeligt kan huse.

Gennem de seneste årtier er der rundt omkring i verdens storbyer åbnet nye kunstinstitutioner til denne nye kunst; institutioner som Palais de Tokyo i Paris, BALTIC Art Center i Newcastle, Tate Modern i London, Hangar Biccoca i Milano og MoMA PS1 i New York, som CC henter sin inspiration fra.

CCs mål er at skabe et sådant tidssvarende internationalt center for det 21. århundredes store kunst i Danmarks hovedstad.

HISTORIE
CC har haft muligheden for at åbne et halvandet års pilotprojekt i fire af de tidligere papirhaller (3.400 m2) på Papirøen i Københavns inderhavn ved siden af Operaen og overfor Skuespilhuset og Nyhavn.

Fra den 30. juni 2016 til den 26. november 2017 har hallerne dannet rammer om skiftende udstillinger med nogle af verdens mest anerkendte samtidskunstnere – heriblandt Skandinaviens første retrospektive soloudstilling med Bruce Nauman, Yoko Onos ønskehave, videoinstallationer af Ragnar Kjartansson og Pierre Huyghe, Bill Violas seneste store installation Inverted Birth, guitarspillende zebrafinker af Celeste Boursier-Mougenot, tidsinstallation af Sarah Sze, Christian Marclay’s hovedværk The Clock og Anselm Kiefer, der indtog CC med en kæmpeinstallation af flyvemaskiner i bly og gigantiske vægmalerier – det hele specielt skabt til CC i København.

CCs pilotprojekt har været en stor succes på Papirøen: Med mere end 100.000 gæster er kunstcenteret på lidt over et år blevet Danmarks mest besøgte kunsthal. CCs pilotprojekt afsluttedes den 26. november, da Papirøen skal rømmes pr. 1. januar 2018 for at give plads til boliger og en svømmehal.

FREMTIDEN
I samarbejde med Københavns Kommune og private fonde etableres Copenhagen Contemporary i 2018 som et permanent, internationalt kunstcenter på Refshaleøen, der kan videreføre pilotprojektets succes.
CC har underskrevet en lejekontrakt på Svejsehallen og får dermed i alt 7.000 m2 højloftede, gamle industrihaller til rådighed. Her åbner CC med udstillinger af SUPERFLEX og Doug Aitken.

CC ser frem til at genåbne kunstcenteret i det nye kreative kulturkvarter i København. Fortsættelsen af CC bliver med ny direktør, Marie Nipper, som CC har hentet hjem fra en direktørstilling på Tate Liverpool.