Photo: Anders Sune Berg

Om CC

Copenhagen Contemporary (CC) er en selvejende institution stiftet i 2015, der arbejder for at skabe et internationalt center for nutidskunst og kulturelle oplevelser i København.

CC har fået mulighed for at åbne med et halvandet års pilotprojekt ved at leje 3.400 m2 af de tidligere papir­haller på Papirøen i Københavns inderhavn ved siden af Operaen og overfor Skuespilhuset og Nyhavn. Fra den 30. juni 2016 til udgangen af 2017 vil hallerne blive omdannet til et sted for skiftende udstillinger med kunstnere, der alle har fået stor international opmærksomhed. I samarbejde med eksterne aktører som bl.a. Copenhagen Street Food og Copenhagen Art Week vil CC med udstillinger af nutidens kunst, aftenåbent, vinbar, design shop og aktiviteter inde såvel som ude på Papirøens havneområde søge at skabe et åbent og afslappet samlingssted for folk i alle aldre.

Med nutidskunsten er der opstået et behov for udstillingsrum, der giver plads til også at vise de teknisk- og pladskrævende formater: store kunstinstallationer af lys, lyd og bevægelse, skulpturelle landskaber, performance og monumental videokunst på mange skærme. Gennem de seneste årtier er der rundt omkring i verdens storbyer åbnet nye kunstinstitutioner til denne nye kunst; institutioner som Palais de Tokyo i Paris, BALTIC Art Center i Newcastle, Tate Modern i London, Hangar Biccoca i Milano og MoMA PS1 i New York, som CC henter sin inspiration fra. CC’s mål er at skabe et sådant tidssvarende internationalt center for det 21. århundredes store kunst i Danmarks hovedstad.